Wijnproeverij

Verslag proeverij 26 mei 2018

We kijken opnieuw terug op een geslaagde proeverij op het strand van Wijk aan Zee in Het Strandhuis. Niet alleen werkte het weer enorm mee, met zomerse temperaturen, maar ook de wijnen en de hapjes van chef Neno waren weer voortreffelijk. We waren met een niet al te grote groep deze keer, wat de pret echter niet mocht drukken. Na afloop kon er nog volop worden genoten van de overgebleven wijn en daarmee konden wij vaststellen, welke het meest werden gewaardeerd, want die waren natuurlijk het eerste leeg. Bij de roden waren dat: R02 Hautes Côtes de Nuits, R04 Volnay en R05 Clos Marion, die laatste twee waarschijnlijk omdat het hier het zeer fruitrijke jaar 2013 betrof en bij de witte wijnen: W03 Savigny lès Beaune, W04 Pernand Vergelesses en W05 Saint Aubin 1e Cru 2012(!).

Proeverijen op locatie

We willen de aandacht vestigen op het feit, dat wij ook wijnproeverijen organiseren. Zin in een wijnproeverij met vrienden, familie of collega’s? Neem dan contact op met ons en informeer naar de verschillende mogelijkheden. Wij kunnen alles regelen: natuurlijk de wijnen, maar ook de locatie, de glazen en proefnotitiebladen tot en met de bijpassende hapjes. Wij geven naast achtergrond informatie een toelichting bij elke wijn. Naast een bovenal gezellige wordt het zo ook een leerzame bijeenkomst.

Workshops en Wijnproefcursus

Regelmatig verzorgen wij in samenwerking met buurtcentra in de regio een volledig verzorgde Wijnproefcursus. In negen avonden worden eenmaal per maand de belangrijkste wijngebieden van de wereld behandeld, de wijnen ervan geproefd en achtergrondinformatie gegeven over alles wat met wijn te maken heeft. De cursist ontdekt naar welke wijn zijn of haar voorkeur uitgaat en (nog belangrijker) leert begrijpen waarom! Houdt de website in de gaten voor toekomstige evenementen!