Wijnproeverij

Wat was het een succes, onze Proeverij aan Zee! Een volle bak deze keer in “Het Strandhuis” en vanaf de Crémant Rosé (via eerst de rode en daarna de witte wijnen) naar de Meursault 1° Cru Les Bouchères was het drie uren lang genieten geblazen. De begeleidende culinaire verwennerijen, bedacht door chef Neno vielen ook zeer goed in de smaak.

Hoewel alle wijnen hun eigen karakter hebben en er over smaak niet valt te twisten, was aan de vraag na afloop duidelijk af te lezen welke wijnen het beste bevielen. Zo waren bij de roden de Hautes Côtes de Beaune, de Pernand Vergelesses 1° Cru Ile des Vergelesses en de Pommard 1° Cru Les Pézerolles de toppers terwijl bij de witten de Bourgogne Blanc (2015 nu uitverkocht en vervangen door 2016) de Savigny lès Beaune 2014 en de Puligny Montrachet 1° Cru Les Referts de winnaars waren.

Kon je er dit keer niet bij zijn, volgend jaar is er weer een kans! En we gaan tussendoor met iets nieuws beginnen, namelijk:

Proeverij aan Huis

Deze keer dus niet in Het Strandhuis, maar in ons eigen huis en dan natuurlijk bij voorkeur in onze tuin! We willen het kleinschalig houden en daarom het aantal proevers beperken tot maximaal 10 personen. Wel gaan we dit soort proeverijen de komende tijd vaker doen, dus kun je deze keer niet of zitten we al vol, dan niet getreurd – er komt snel een volgende keer. Het wordt een compleet verzorgde proeverij, dus met diverse wijnen en begeleid door heerlijke hapjes. Als vergoeding vragen we slechts € 15,- per persoon, die bij een eventuele bestelling overeenkomstig wordt gecompenseerd in de vorm van een mooie cadeaufles. Meld je snel aan via het aanmeldformulier!

Aanmelden Proeverij aan Huis

Proeverijen op locatie

We willen de aandacht vestigen op het feit, dat wij ook wijnproeverijen organiseren. Zin in een wijnproeverij met vrienden, familie of collega’s? Neem dan contact op met ons en informeer naar de verschillende mogelijkheden. Wij kunnen alles regelen: natuurlijk de wijnen, maar ook de locatie, de glazen en proefnotitiebladen tot en met de bijpassende hapjes. Wij geven naast achtergrond informatie een toelichting bij elke wijn. Naast een bovenal gezellige wordt het zo ook een leerzame bijeenkomst.

Workshops en Wijnproefcursus

Regelmatig verzorgen wij in samenwerking met buurtcentra in de regio een volledig verzorgde Wijnproefcursus. In negen avonden worden eenmaal per maand de belangrijkste wijngebieden van de wereld behandeld, de wijnen ervan geproefd en achtergrondinformatie gegeven over alles wat met wijn te maken heeft. De cursist ontdekt naar welke wijn zijn of haar voorkeur uitgaat en (nog belangrijker) leert begrijpen waarom! Houdt de website in de gaten voor toekomstige evenementen!