Wijnproeverij

Zaterdag 13 mei is alweer even geleden, maar wij herinneren ons de voorjaarsproeverij nog als de dag van gisteren. Wat was het weer gezellig! Het redelijk mooie weer, de zeven exclusieve hapjes van chef Neno en de 20 heerlijke wijnen maakten ook deze middag er weer één om nooit te vergeten.

Na de zomerse Crémant Rosé als welkomstdrankje volgden eerst negen roden, die stuk voor stuk hun eigen karakter toonden, met als positieve uitschieters wellicht: de heerlijk fruitige Hautes Côtes de Nuits, de ronde Auxey Duresses en de formidabele Clos Marion. Erna de serie witten, die vanaf de zeer in de smaak vallende Aligoté, via de Bourgogne Blanc en een sappige Savigny lès Beaune op vorstelijke wijze werd afgerond door de Corton Charlemagne 2013. Als afsluiter, bij het evalueren van de proeverij, schonken we nog de dorstlessende Marsannay Rosé Elégance.

Deze memorabele middag, waarbij zes (2010-2015) verschillende jaargangen werden geschonken, was een mooie bekroning van 10 jaar “Wijn aan Zee”.

Aanmelden najaarsproeverij 4 november 2017

Proeverijen op locatie

We willen de aandacht vestigen op het feit, dat wij ook wijnproeverijen organiseren. Zin in een wijnproeverij met vrienden, familie of collega’s? Neem dan contact op met ons en informeer naar de verschillende mogelijkheden. Wij kunnen alles regelen: natuurlijk de wijnen, maar ook de locatie, de glazen en proefnotitiebladen tot en met de bijpassende hapjes. Wij geven naast achtergrond informatie een toelichting bij elke wijn. Naast een bovenal gezellige wordt het zo ook een leerzame bijeenkomst.

Workshops en Wijnproefcursus

Regelmatig verzorgen wij in samenwerking met buurtcentra in de regio een volledig verzorgde Wijnproefcursus. In negen avonden worden eenmaal per maand de belangrijkste wijngebieden van de wereld behandeld, de wijnen ervan geproefd en achtergrondinformatie gegeven over alles wat met wijn te maken heeft. De cursist ontdekt naar welke wijn zijn of haar voorkeur uitgaat en (nog belangrijker) leert begrijpen waarom! Houdt de website in de gaten voor toekomstige evenenten!