Onze wijnen

In onze webshop is ons huidig assortiment te vinden. Klik op het domein van je keus om meer informatie te vinden. Voor elke keuze is gezocht naar een wijn, met de hoogste kwaliteit in de betreffende prijsklasse. Iedere fles op onze lijst is per stuk te bestellen! Ben je op zoek naar een speciale wijn, die dit keer niet in de webshop voorkomt, of een wijn in een ander flesformaat (half, magnum) of één uit een speciaal jaar (examen, geboorte, huwelijk) dan kun je natuurlijk altijd even met ons overleggen.

Als je een Bourgognewijn opent, dan drink je geen Chardonnay of Pinot Noir, maar een specifiek stukje aarde, met de bovengrond, de ondergrond, het weer, de zon en de geografische ligging. Dit is wat de Fransen terroir noemen en waarop hun wijnkwaliteitssysteem is gebaseerd. De druif is eigenlijk alleen maar het vervoermiddel van dit terroir, een blanco schildersdoek waarop de aarde haar kleuren verft. Het is aan ons om juist die producenten te vinden, die – allemaal met hun eigen werkmethodes en karaktereigenschappen – dit terroir zo goed mogelijk in de fles weten te vangen. Hoe kun je dit nu beter doen, dan te proberen zo dicht mogelijk bij het terroir te komen. Wandelend van dorp naar dorp, de geur van het land opsnuivend, de zon en wind voelend, de bevolking zien werken in de wijngaard, gemarkeerd door bordjes met daarop de wereldberoemde, fraai klinkende namen als: Echezeaux, Les Charmes, Le Montrachet… Dan de immer gastvrije, vriendelijke ontvangst van een oude bekende of nieuwsgierige nieuwe wijnboer. Altijd bereid hun kunstwerken aan je te tonen, met trots, van eenvoudig tot het allerhoogste niveau. Gemaakt met respect voor de natuur en traditie, door opa, vader maar ook door zoon en dochter, die met hun pasvergaarde kennis vernieuwend bezig zijn.

Of je het kunstwerk weet te waarderen en het de prijs waard vindt is iets persoonlijks. Wat wij hebben geprobeerd, is om een kleine selectie te maken uit het grote aantal producenten van dit tot in detail gefragmenteerde en gespecificeerde wijngebied en zo jullie kennis te laten maken met de “Côte d’Or”.